I kväll ger vi oss på konststycket att göra egen pizza.
Det är väl inte så svårt säger kanske du. Men det här är inte vilken pizza som helst, utan en "pizza bianca" med potatis, pancetta och parmesan ur Di Weekend 04-2011. Alltså det senaste heta i stekar-bladet
Här är receptet (eller opskriften om jag har norska läsare?)
Pizzadeg:
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl.
Blanda ihop och jäs i ca 40 min.
Dela degen i två, kavla ut på plåt, pensla med olivolja.
Häv på:
Tunt skuren potatis (ca 5 st)
50 g riven parmesan
ca 120 g pancetta (lufttorkad skinka, ska helst ha grymtat på franska)
3 msk färsk hackad rosmarin.
Grädda pizzan 15 min i 225 grader.
Önska mig lycka till
Låter helt otroligt gott! Blev det det?? Här åt vi bara varma mackor med resterna från tacosarna igårkväll.... Får väl frossa i Italien senare....
SvaraRaderaJA! Det blev jättegott :)
SvaraRadera