25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2-3 morötter
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl bovetetkross
1 dl hirs
1/2 msk salt
1 msk sirap
Dinkelmjöl fullkorn
1 ägg
Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, rör om.
Skala och riv morötterna. Tillsätt alla ingredienser förutom mjölet och rör om ordentligt.
Häll i mjölet på känn. Degen ska bli fast men gärna fortfarande vara lite kladdig.
Låt degen jäsa 40 minuter.
Riv loss degkluttar som du formar till bollar: ca 20 stycken.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
Pensla bullarna med ägget och ha på lite garnering tex:
solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, hirskorn, kokosflingor, gojibär eller annat skoj du hittar i skafferiet/affären.
Grädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minuter på 225 grader.
När de svalnat, lägg dem i påsar i frysen och plocka fram efter behov.
Hur goda som helst!
Lycka till!
Degen, innan mjölet. |
Frallorna är dekorerade med pumpakärnor, gojibär och hirs. |
Kvällsmys |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Om du väljer "anonym" skriv gärna vem du är!