Kassler i ugn med ananas
port.
ca 1 tim. 0min
Ingredienser
500 gram |
0,5 dl |
2 dl |
2,5 dl |
1 port |
2,5 dl |
200 gram |
1,5 krm |
1,5 msk |
0,5 krm |
0,75 dl |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.
2. Varva purjolök och ris i en ugnssäker form. Strö över salt. Häll på vatten och 1½ dl Mini Mat, täck formen med folie.
3. Sätt formen i mitten av ugnen och ugnskoka riset ca 45 minuter. Skär kasslern i skivor. Låt ananasringarna rinna av och halvera dem.
4. Blanda resten av Mini Mat, ingefära, senap och peppar. Ta ut riset ur ugnen. Öka ugnsvärmen till 275°C.
5. Skiva kasslern och lägg den på risbädden och lägg ananasen ovanpå. Häll över Mini Mat blandningen. Strö över osten.
6. Gratinera rätten i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en fräsch sallad.
2. Varva purjolök och ris i en ugnssäker form. Strö över salt. Häll på vatten och 1½ dl Mini Mat, täck formen med folie.
3. Sätt formen i mitten av ugnen och ugnskoka riset ca 45 minuter. Skär kasslern i skivor. Låt ananasringarna rinna av och halvera dem.
4. Blanda resten av Mini Mat, ingefära, senap och peppar. Ta ut riset ur ugnen. Öka ugnsvärmen till 275°C.
5. Skiva kasslern och lägg den på risbädden och lägg ananasen ovanpå. Häll över Mini Mat blandningen. Strö över osten.
6. Gratinera rätten i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en fräsch sallad.
Bulle i ugnen var det jag trodde du hade!!
SvaraRadera