Blandat babbel om tankar, trädgård och tanter, rosor, resor och reparationer, sol, semester och sömnad. Ja, lite av varje helt enkelt!

fredag 9 mars 2012

Barndomsminne

Kassler i ugn med ananasKassler i ugn med ananas

   port.

 ca  1 tim. 0min

Ingredienser

500 gram  
0,5 dl  
2 dl  
2,5 dl  
1 port  
2,5 dl  
200 gram  
1,5 krm  
1,5 msk  
0,5 krm  
0,75 dl  

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.

2. Varva purjolök och ris i en ugnssäker form. Strö över salt. Häll på vatten och 1½ dl Mini Mat, täck formen med folie.

3. Sätt formen i mitten av ugnen och ugnskoka riset ca 45 minuter. Skär kasslern i skivor. Låt ananasringarna rinna av och halvera dem.

4. Blanda resten av Mini Mat, ingefära, senap och peppar. Ta ut riset ur ugnen. Öka ugnsvärmen till 275°C.

5. Skiva kasslern och lägg den på risbädden och lägg ananasen ovanpå. Häll över Mini Mat blandningen. Strö över osten.

6. Gratinera rätten i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en fräsch sallad.

1 kommentar:

Om du väljer "anonym" skriv gärna vem du är!