Blandat babbel om tankar, trädgård och tanter, rosor, resor och reparationer, sol, semester och sömnad. Ja, lite av varje helt enkelt!

söndag 11 mars 2012

Vecka 38



Kroppen: 
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Jahapp, nu har man alltså gått in i vecka 38 och bebisen kan få för sig att ploppa ut när som helst, även om det för förstföderskor är vanligare att man går över tiden lite. (Ja ja, ploppa ut kanske inte är rätt synonym på en förlossning, men hey! Positivt tänkande!
Här hade jag tänkt lägga in en bild på magen men har ingen nytagen, tyvärr.

Det har varit en toppenhelg!
Trots att jag har en framförhållning på en halvtimme ungefär, lever konstant i nuet, har vi haft två härliga familjer på besök. Båda med var sin liten ettåring. Två fantastiska små pojkar som är väldigt lika med att lära sig av sina föräldrar. Fast väldigt olika med vad de snappat upp. Den ena kan tex med lätthet låsa upp en Iphone och stoppa i ett usb-minne i en dator, medan den andre lille pojken med lätthet vänder på sin tunga polis-bobycar och mekar med skruvmejslar, och kan köra pappas skruvdragare utan problem.
Så goa!
Det ska bli såå spännande att se hur vår bebis blir!

3 kommentarer:

  1. Tack för finfin fika och inspektion av barnrum. Där kommer ni ha det riktigt bra tillsammans. Har du sytt en blöjpåse än?? ;)

    SvaraRadera
  2. :) Ingen blöjpåse ännu.. Hur kom du fram till måtten på ditt?

    SvaraRadera
  3. Tja...mätte en blöja och la till ett par cm runt ;)
    går nog att googla på blöjpåse, så hittar man både mått och instruktioner :)

    SvaraRadera

Om du väljer "anonym" skriv gärna vem du är!