Blandat babbel om tankar, trädgård och tanter, rosor, resor och reparationer, sol, semester och sömnad. Ja, lite av varje helt enkelt!

tisdag 22 mars 2011

Topp-semester

Är nu hemkommen från en underbar skidsemester i Åre!
Allt var verkligen toppen. Allt liksom bara flöt på hur smidigt som helst. Det är verkligen den ultimata semestern när allt bara klaffar, inga fnurror, missöden eller ändringar i planen.
Tåget upp var ca en och en halv timme försenat. Det kunde varit irriterande men innebar bara att vi kunde slappa och äta frukost lite längre och att vi fick halva biljettpriset tillbaka.
När vi kom till stugan var familjen som hade veckan innan oss fortfarande kvar och städade. Det kunde ha känts irriterande att inte få komma in direkt. Men de var otroligt schyssta, bjöd på kaffe och lånade ut sin bil till oss så vi kunde åka och storhandla i centrum.
Just den dagen vi valde att åka slalom (vi åkte mest längdskidor) så mojnade vinden och kabinbanan som är känslig och ofta står still, gick just den dagen.
osv..

Ja, så fortsatte det hela veckan!

Fräkniga och glada med nyladdade batterier

Jag rekommenderar verkligen en vintersemester i Åre. Det finns något för alla.

  • Jättebra slalom (jag kan bara jämföra med Sälen och Hemsedal, har aldrig varit i Alperna)
  • Häftiga fjäll att åka längdskidor i. Otrolig utsikt och en och annan ren att titta efter.
  • Fantastiskt god mat i Årebyn. Det känns lite som en turistort vid medelhavet. Inga inropare dock, men mängder av lyxiga restauranger och krogar.
  • Bra skidbuss som tar dig gratis mellan de olika liftsystemen. Duved i ena änden, Åreskutan på mitten och Björnen längst bort.
  • God punch på systemet, passar utmärkt i varma chokladen.
Längtar redan tillbaka!

1 kommentar:

Om du väljer "anonym" skriv gärna vem du är!