Blandat babbel om tankar, trädgård och tanter, rosor, resor och reparationer, sol, semester och sömnad. Ja, lite av varje helt enkelt!

måndag 29 oktober 2012

En regnig måndag

I dag har vi varit på bvc för vägning och mätning.
Klas följer sina kurvor och väger nu lite drygt 9 kilo!
Trots att han inte är speciellt matglad går han ändå upp som han ska.
Klas äter (ca):
08:00: En portion fullkornsgröt med lite smör i
11:00 Amning
12:30 En eller ibland två iskuber "mat" tex torsk och potatispuré, eller kött och rotfruktssoppa
15:00 Mellanmål med fruktpuré
17:00 Amning
19:00 Fulkornsgröt med lite vällingpulver i + smör
Sen äter han i och för sig på natten...
23:00 Amning
01:30 Amning
04:30 Amning
Bvc-sköterskan trodde att Klas nog har fastnat lite i de här nattmålen och tyckte att vi skulle kunna försöka ta bort 01:30-amningen. Det gör man tydligen "lättas" genom att pappan får gå upp och försöka söva om barnet. Tydligen kan det ta någon vecka av gallskrik innan barnet ger upp/vänjer sig av med att äta vid den tiden...
Jag är en aning skeptisk till om Björn går med på detta.. Men i januari ska ju jag börja jobba och Björn vara hemma och då måste jag få sova lite längre än tre timmar i taget!


3 kommentarer:

  1. Tjoho!! Kom hit!! Jag fixar det på tre nätter!! Kram, en mormor med mycket självförtroende... som Anna Whalgren nästan!!

    SvaraRadera
  2. Det kan gå lättare än vad ni tror. För oss tog det en 2 timmars skrik en lördagsnatt med Peter som vakt - nästa natt sov hon över nattmålet. (Maja var det alltså). Så hälsa Björn att det är hans plikt - du måste ju få sova någon gång!

    SvaraRadera
  3. Trodde också på det värsta med Nils, men första natten fick han lite vatten i flaska istället, och andra natten var det bara att bära lite så somnade han om. Det är värst för OSS tror jag :) Och det är bäst med Björn när du är hemma. För oss blev det ju tvärt om, eftersom Henrik var föräldraledig och "stod för maten" så fick jag ta avvänjningen :)

    SvaraRadera

Om du väljer "anonym" skriv gärna vem du är!