Blandat babbel om tankar, trädgård och tanter, rosor, resor och reparationer, sol, semester och sömnad. Ja, lite av varje helt enkelt!

torsdag 30 december 2010

Konsten att gjuta igen en brunn...

Just nu pågår renovering av källare i det Ekblomska hemmet.
Eftersom vi köpt oss ett gammalt (skrutt) hus finns det alltid något att hugga tag i. Den här vintern har det blivit källarens tur.
I höstas målade jag väggarna vita och köpte en miljon plastbackar som vi sorterat alla bra-att-ha-grejer i. Tyvärr stoppades allt vidare arbete upp av en liten konflikt beträffande golvet.
Måla? Klinker? Bergomatta?
Nu äntligen har vi enats och inhandlat en heltäckningsmatta, en sån man har på balkongen fast blå-grå och inte gräs-grön. (Vi håller tummarna att den andas och inte börjar mögla på vårt betonggolv...)
Toppen!
Just nu gjuter mannen igen en golvbrunn, som av någon idiotisk anledning är mitt i golvet. (Brukade man spola av sig eller sina saker mitt på golvet i sin oisolerade källare på fyrtiotalet?)

Min man är verkligen en hejjare på att gjuta! Bildbevis kommer. Hehe..

4 kommentarer:

  1. Brunnen kanske behövdes varje gång Svanesund svämmade över och det rann in vatten i källaren?? hi hi- Håller också tummarna att ni slipper mögel...kolla ofta!! Annars får det väl bli bergo..eller klinkers.. eller måla..

    SvaraRadera
  2. Det är inget skrutthus! Det är jättemysigt!

    SvaraRadera
  3. Ja, havsnivån var kanske högre... ? :)
    Men vi har ju faktiskt en brunn i tvättstugan också, någon måtta får det allt vara på avrinningsmöjligheterna ;P

    SvaraRadera
  4. :D Idag hittade jag en lång svart, enkel klänning i mjukt material, den kommer nog fylla sitt syfte. :) Men kan du sy? Grymt avis!

    SvaraRadera

Om du väljer "anonym" skriv gärna vem du är!